Рекомендації по роботі з алмазними коронками

01 Червня 2021
Рекомендації по роботі з алмазними коронками

Спечені алмазні коронки призначені для свердління гранітів, пісковику, бетону з використанням водяного охолодження.

Свердління насухо веде до аварійного зносу інструменту. Форма свердла має наскрізний отвір для подачі води безпосередньо в зону свердління.

До початку роботи ми рекомендуємо припрацювати свердло на пісковику, це прибере невелике биття і розкриє алмази.

Якщо необхідно свердлити композитний матеріал, такий як кварцевий агломерат, що має в своєму складі смолу, та немає можливості використання ефективного водяного охолодження, то треба враховувати, що свердління "насухо" композитного матеріалу призводить до того, що смола яка знаходиться в складі агломерату, при нагріванні переходить в пару, температура якої близько 1000 ° C і ця пара є надзвичайно агресивним хімічнім середовищем для металевої зв'язки алмазного сегменту. Ця пара руйнує зв'язку. Також, фактором руйнуючим свердло  є різниця температур між розпеченою ріжучою частиною свердла та його відносно холодним металевим корпусом.

      Виготовлення ріжучої частини свердла під конкретний кварцевий агломерат неможливо, тому що найменша зміна в хімічному складі смоли призводить до неефективної роботи інструменту, і це може трапитися при обробці різних партій одного і того ж виробника. Тому під час свердління штучного каменю враховуйте аварійний знос інструменту і категорично уникайте роботи без ефективного водяного охолодження.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!

Введіть символи, які ви бачите на зображенні.