Інструкція з використання фасонного інструменту

17 Березня 2021

Інструкція з використання фасонного інструменту.
1. Перший ролик - грубе формування профілю. Ми рекомендуємо використання трьох номерів, особливо для обробки мармуру.
Якщо Ви, все ж таки, прийняли рішення використовувати тільки перший номер, подальше полірування профілю може проводитися гнучкими шліфувальними кругами - "черепашками", починаючи з 50 номера.
Для збільшення стійкості комплекту зрізайте зайвий камінь, або, хоча б, зрізайте гостру кромку каменю в яку врізається ролик.
2. Якщо Ви використовуєте 1 і потім 2 номер профільного ролика, то полірування профілю здійснюється "черепашками", починаючи з №200.
Третій ролик - тонке шліфування профілю під полірування. Після нього використовуються "черепахи" починаючи з 400 номера.
Для всіх номерів алмазних роликів КАПРОЛОНОВИЙ упорний ролик один, знімання матеріалу відбувається через різницю в розмірах корпусів роликів.
3. Для збереження ресурсу упорних капролонових роликів рекомендується після роботи фасонних фрез просушити їх стислим повітрям або ганчір'ям та зберігати в сухому місці. Заіржавілі підшипники упорних роликів, які погано обертаються необхідно замінювати тому, що це призводить до браку фасонної обробки.
4. Швидкість поздовжнього переміщення фасонних роликів повинна бути такою, щоб переміщення роликів не супроводжувалася значними зусиллями фрезерувальника. Найкращі результати по стійкості фасонних роликів дає технологія поступового врізання першого ролика (ролик врізається на невелику глибину і переміщується продовж зони обробки). Повний профіль вирізається за 2-3 таких проходів.
5. Полірувальний диск з войлоку необхідно утримувати без великого натиску.
6. Алмазний шар роликів (особливо чистового) боїться зіткнень з металевими предметами.
7. Експлуатація роликів з низьким тиском води (менше 2 атм.), а також з перебоями подавання води, призводить до згорання ріжучих кромок алмазних кристалів та аварійного виходу з ладу роликів. Крім цього струмінь води повинен потрапляти між роликом і каменем по всій висоті ролика, або хоча б в кількох місцях.
8. Врізання в сторонні (особливо металеві) предмети неприпустимо.
9. Періодично необхідно перевіряти стан підшипників ручної машинки тому значний знос в підшипниках може призводити до вібрації інструменту і відколу кромки виробу.
10. Обороти двигуна для портативної машинки з роликами діаметром близько 90 мм повинні бути не менш ніж 6000 об/хв. Нижче не можна, бо може бути аварійний знос. У той же час обороти двигуна для роликів діаметром ок 140 - 150 мм повинні бути приблизно 3000 об/хв.
11. Подавання води: тиск води має становити не менше ніж 2 атмосфери. Напрямок струменя води - по ходу обертання ролика, для того, що б ролик забирав воду, а не відбивав її від себе. Інакше вода в робочу зону ролика потрапляти не буде, відповідно буде відбуватися перегрівання алмазної поверхні та стрімке скорочення ресурсу інструменту.

Рекомендації по фасонній обробці граніту читайте тут.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!

Введіть символи, які ви бачите на зображенні.